Joka vuosi tähän aikaan alan automaattisesti järjestelemään mielessäni kuluneen vuoden tapahtumia. Mitä saavutin, missä onnistuin ja mikä meni vikaan? Vuoteen mahtuu paljon iloa, surua, onnistumisia ja epäonnistumisia. Tärkeintä on kuitenkin se, mitä niistä opitaan. Voi sanoa: ”Ei niin pahaa, ettei joitain hyvääkin”. Uuden vuoden lupauksia en ole koskaan osannut tehdä, mutta asetan tavoitteita ja tarkastelen oppimaani. Miten ensi vuodesta voisi tulla tätä parempi?

Suru kuuluu elämään

Kaikki asiat eivät ole meidän käsissämme. Elämän väliaikaisuus iski vasten kasvoja tammikuussa. Tein surutyötä, kun yksi elämäni vahvimmista naisista, rakas mummoni nukkui pois 94-vuotiaana. On ollut kertakaikkisen raskasta, kun ei ole mummoa kenelle soittaa tai kenen luokse matkustaa. Mummolassa vietetyt lomat ovat nyt kauniita muistoja.

En käsittele menetystä hyvin. Oikeastaan käsittelen sitä erittäin huonosti, mutta voiko sitä hyvin käsitelläkkään. Tuntui että jokin minussa meni rikki ja arki tuntui raskaalta. Kuitenkin porskutin eteenpäin ja saavutin asioita, joista olisin ilolla mummolleni kertonut.

Iloa ja uusia ihania muistoja

Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Tänä vuonna kaksi rakasta ystävääni meni naimisiin. Kesällä sain iloita heidän puolestaan. Samaan aikaan suunnittelin omia valmistujaisiani. 2018 oli siis täynnä myös upeita juhlia, ihanassa ja voimaannuttavassa seurassa. Näin vanhoja hyviä ystäviä ja sain paljon uusia tuttuja. Tämän vuoden juhlista voi olla vaikea pistää paremmaksi.

Erilaiset valmistujaiset
Kuva: Jenny Blomqvist
Matildan ja Nicon häät
Kuva: Lotta Forsberg

Saavutuksia ja uuden oppimista

Tutkinto plakkarissa, mitäs sitten keksisi? Ylempi korkeakoulututkinto kiinnostaa, mutta milloin, miten ja missä? Toivon että tuleva vuosi näyttää. En koskaan halua luopua uuden oppimisesta. Maailma, eikä yksikään meistä tule koskaan valmiiksi, siksi omaa osaamista voi ja kannattaa aina kehittää.

Tavoitteita

Maaliskuussa totesin LinkedIn:ssä “Minä haluan olla työssäni asiantuntija, joka auttaa muita eikä koskaan itse lopeta oppimista.” Tuolla matkalla olen nyt. Olen huomannut että kun asioita sanoo ääneen, alkaa mitä luultavimmin tapahtua. Älä sinäkään hiljene tavoitteidesi äärellä.

Sain tehdä monia asioita ensimmäistä kertaa, eli jännitystä ja itsensä ylittämistä ei ole tästä vuodesta puuttunut. Kaikkea tuota toivon myös ensi vuodelle.

Tämän vuoden viimeisen blogi-tekstini myötä toivotan sinulle hyvää uutta vuotta 2019. Aseta tavoitteita, ole avoin uudelle ja nauti matkasta. Vaikka kaikkiin asioihin emme voi vaikuttaa, tehdään parhaamme niiden asioiden eteen, jotka ovat omissa käsissämme.

Lomaterveisin Riia

Lue myös:

Ajatuksista sanoiksi & sanoista teoiksi

Tee sitä, mistä oikeasti tykkäät

Seuraa Instagramissa, miten minulla nyt huitelee.


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980