Mitä minä haluan elämässäni tehdä? Suuri kysymys, joka on varmasti meidän monen mielessä.

​Miltä sitten tuntuu, kun löytää vastauksen tuohon suureen kysymykseen. Mahtavalta! -sanon minä. Olen tavoitteiden asettamisen ja tuumasta toimeen ryhtymisen puolestapuhuja. Jos et ryhdy sanoista tekoihin ja aseta itsellesi tavoitteita et myöskään pääse eteenpäin. Tavoitteiden asettaminen ja teot niihin pääsemiseksi tuovat virtaa arkeen ja vapaa-aikaan. Aseta siis itsellesi lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteita ja nauti matkasta jonka jokaisella askeleella on merkitystä.

Oli lyhyen aikavälin tavoitteesi sitten juosta puolimaraton kesällä, mennä aikaisemmin nukkumaan iltaisin taikka hakea uutta työ- tai opiskelupaikkaa, ei yksikään noista tavoitteista ole turha matkallasi kohti sitä, mitä haluat elämässäsi lopulta tehdä. Matkalla tavoitteen asettamisesta tavoitteen saavuttamiseen opit aina jotakin uutta.

Mikä on pitkän aikavälin tavoitteesi?

Ehkä haluat edetä urallasi tai ryhtyä joskus yrittäjäksi. Mieti nyt, mitkä lyhyen aikavälin tavoitteet tukevat pitkän aikavälin tavoitteesi saavuttamista. Mitä haluat oppia matkan varrella ja miten teet oppimisesta mahdollista?

Sano tavoitteesi ääneen ja auta muita pääsemään tavoitteisiinsa.

Yhdessä me täällä toimitaan, kasvetaan ja kehitytään. Tue muita ja sano ääneen omat tavoitteesi. Apu ja tuki saattaa kävellä sinua vastaan missä tahansa matkasi vaiheessa.

Oma tavoitteeni on asiantuntijuus. Olen aina tavoitellut lisää tietoa ja taitoja, jotta pystyn positiivisesti vaikuttamaan toimintaympäristööni. Asetin pitkän aikavälin tavoitteekseni osaamisen ja rohkeuden kerryttämisen. Halusin suorittaa tukinnon.

Täytän ensiviikolla 25, teen ja olen aina saanut tehdä töitä upeiden ammattilaisten ja asiantuntijoiden opissa, valmistun tänä vuonna tradenomiksi ja olen matkallani oppinut uutta, uskaltanut näyttää taitoni, tutustunut uusiin ihmisiin ja keksinyt mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Minä haluan olla työssäni asiantuntija, joka auttaa muita, eikä koskaan itse lopeta oppimista.

Mitä sinä haluat elämässäsi tehdä? Älä vain mieti, vaan sano ja tee.
Klikkaa tästä alkuperäiseen LinkedIn artikkeliin.


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980