Viikonloppu alkaa olla takanapäin ja maanantai kolkuttelee nurkan takana. Miten välttyä stressiltä ja aloittaa viikko tehokkaasti? Tuota asiaa olen pohtinut lukemattomina sunnuntai-iltoina viimeisen kahden vuoden aikana. Stressittömän arjen tavoittelu on saanut minut pohtimaan omaa ajankäyttöä. Haluankin tässä blogitekstissä jakaa oivallukseni.

Tässä minun vinkkini tehokkaaseen työviikkoon:

1. Anna työ- tai opiskeluviikolle varttitunti sunnuntaistasi

Miksi aloittaa maanantaiaamu viikon työtehtävien järjestelyllä? Anna sunnuntaistasi vartti To Do -listasi läpikäymiselle: Mitkä asiat minun kannattaa hoitaa heti seuraavana aamuna? Mitkä asiat ovat kiireellisiä ja mitkä voivat hetken odottaa? Vältyt maanantaiaamun stressiltä, kun jo edellisenä iltana nukkumaan laittaessasi tiedät, miten aloitat viikkosi.

2. Muuta suunnitelmaasi tarvittaessa

Kaikki tulevan viikon tehtäväsi eivät varmasti ole kiveen hakattuja. Selvisitkö jostakin työtehtävästä aikaisemmin kuin oli tarkoitus? Ehkä toinen työtehtävä vei enemmän aikaasi kuin olit alun perin suunnitellut? Jätä kalenteriisi tilaa, jonka voit käyttää joko työlään tehtävän tarkkaan viimeistelyyn tai uuden tehtävän aloittamiseen aijottua aikaisemmin. Ennakoi.

3. Pyydä apua ja auta

Auttamisen kulttuuri on tärkeää kaikissa työyhteisöissä ja opiskeluporukoissa. Törmäsitkö työtehtävässäsi asiaan, joka ei ole sinulle entuudestaan tuttu? Pyydä rohkeasti apua. Avunantajan oma kalenteri näyttää lopulta sen, saatko helpotusta uuden oppimiseen. Ehkä kaikkea ei tarvitsekaan osata tehdä yksin. Oletko itse haka jossakin asiassa tai hallitset jonkun työkalun käytön työyhteisössänne parhaiten. Auta tarvittaessa muita ja laita hyvä kiertämään.

Oman ajankäytön suunnittelu on tärkeää. Olet loppupeleissä aina itse vastuussa siitä, että pääset tavoitteisiisi.

Mietin usein sitä, miten voin olla avuksi muille. Tästä blogista on tullut minulle muiden auttamisen työväline, jonka tavoite on innostaa ja inspiroida sinua onnistumisten äärelle. Innostaja tarvitsee itsekin innostusta ja haluankin lämpimästi kiittää kaikkia, jotka ovat tavalla tai toisella antaneet minulle palautetta tähän blogiin ja muuhun viimeaikaiseen toimintaani liittyen.

Tässä esimerkki saamastani palautteesta:

Hei ihana! Mulla on pakko kiittää tosta sun uuesta blogipäivityksestä, se valoi taas uskoa itteeni ku tuntuu, että suunta on hieman hukassa täällä työmaalla😅 nyt on taas paljo parempi mieli ottaa kauhiata härkää sarvista😎✌🏻

Innostusta tulevaan viikkoosi!

Riia Valvimo


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980