Yritys on ollut pystyssä kohta kuukauden päivät ja olen ehtinyt kotiutua Kolariin.

Hommat ei tekemällä lopu ja ajattelin päivittää hieman kuulumisia kuluneelta kuukaudelta. Täytyy sanoa, että yhdessä kuukaudessa on ehtinyt tapahtua vaikka mitä ja täällä kirjoittaakin aika iloinen tuore yrittäjä.

Töitä on ilo tehdä

Kun minulta kysytään “Miltä tuntuu olla yrittäjä?”, vastaus kuuluu “Mahtavalta!”. Olen suorastaan nauttinut kaikesta, mitä olen kuluneen kuukauden aikana ehtinyt tekemään. Teenhän tätä sentään itselleni ja tuleville asiakkailleni.

Sitä paitsi, on mahtava tunne, kun kaikki langat ovat omissa käsissä. Hommat tuntuvat rullaavan niin hyvin että äiti kysyi yhtenä päivänä, kun kertoilin miten valoisalta tulevaisuus näyttää, “Ootko varma ettet oo unohtanut jotain?”. “Häh, en ole” kuului meikäläisen vastaus. Tekeminen ei todellakaan lopu kesken, mutta asettamissani aikatauluissa olen pysynyt. Ehkä juuri siksi tulevaisuus näyttää niin valoisalta.

Se miten hommat etenevät on vain itsestä kiinni

Tärkeintä töiden etenemisen kannalta on niiden suunnittelu ja realistinen aikataulutus. On kiva tietää, mitä tehdä seuraavaksi, kun saa yhden jutun ruksittua pois to do -listalta. Ei tarvitse turhaan jahkailla ja pohtia. Tiedän mitkä asiat täytyy saada tehtyä nyt, mitkä huomenna ja mitkä tulevien viikkojen aikana.

Koska olen asettanut selkeät aikamääreet kunkin työtehtävän suorittamiselle, minun on myös helppo seurata töiden etenemistä. Työn tekeminen tuntuu ihanalta, kun sitä tekee juuri sellaisten arvojen mukaan, kuin itse on aina toivonut voivansa työtä tehdä. On ilo auttaa muita ja tuoda oma asiantuntijuus toisten yrittäjien käyttöön.

Pidin etäkonttoria Kreikassa ja latasin samalla akkuja

Kuun alussa sain nauttia töiden lomassa Kreikan auringosta. Parin viikon ulkomaanreissun aikana hoidin kuntoon yrityksen sopimusasioita, kilpailutin vakuutuksia, päivitin omia verkkosivuja ja käynnistelin markkinointia. Esimerkiksi yrityksen pankkiasioita pystyin hoitamaan verkkotapaamisessa. Kuinka näppärää!

Samalla latasin omia akkuja, sillä tiedän että tulevat kuukaudet tulevat olemaan aika haipakkaa. Työpäivät venyvät helposti ja töitä tulee tehtyä myös viikonloppuisin.

 

Olen varma, että teen samanlaisen reissun joskus uudestaankin, tilaisuuden niin salliessa. Erilaiset työympäristöt saavat mielen uumenissa kytevän inspiraation roihahtamaan ja palamaan pitkään kotiin paluun jälkeenkin.

 

Kurtakkojärvi Headquarters

Nyt olen viikon verran tehnyt töitä Kurtakkojärven rannalta käsin. Tulevina viikkoina tapaan Kolarin yrittäjiä ja osallistun erilaisiin tapahtumiin Lapissa. Kaikki lähtee verkostoista ja odotan innollan tapaavani niin vanhoja tuttuja kuin uusia tuttavuuksia täällä Kolarissa ja lähikunnissa.

Toivon että sinäkin voit olla jostakin yhtä innoissasi, kuin minä olen yrittäjyydestä.

Riia

 

Lue myös: On uskallettava lähteä – Miksi muutin Lappiin?​


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980