On lauantai-iltapäivä klo 14.30. Aurinko paistaa Rovaniemellä ja ensimmäiset vieraat ovat juuri saapuneet Rakas ravintolaan. Rakkaan henkilökunta on kattanut Salarakas-kabinetin käyttöömme, jossa hetken päästä nostan maljan toivottaessani vieraat tervetulleiksi “erilaisiin valmistujaisiin”.

Arctic TreeHouse Hotelin päärakennuksessa sijaitseva Rakas on ainutlaatuinen paikka, jonka arkkitehtuuri ja ympäröivä luonto ihastuttaa. Sisällä Rakkaan lämmin tunnelma, takkatuli ja käpylamput, sekä asiantunteva henkilökunta toivottavat vieraat tervetulleiksi.

Kuva: Jenny Blomqvist

Lauantaista tuli Riiantai

Valmistujaisissa kuultiin ihanat ja inspiroivat työelämä-, opiskelija- ja oppilaitospuheenvuorot. ”Erilaset valmistujaiset” olivatkin täydellinen esimerkki verkostojen ja yhteistyön tärkeydestä.

Jani Siivola, Reddo Partners Oy:n toimitusjohtaja, kertoi työelämäpuheenvuorossaan muun muassa siitä, millaisia arvokkaita uusia näkökulmia sekä uutta osaamista opiskelijat tuovat yrityksiin. Janin ketterä mieli ja tapa puhua ihmisille sai vieraat hymyilemään. Puheensa lopuksi Jani julisti tuon aurinkoisen lauantain “riiantaiksi”.

Opiskelijapuheenvuoron piti hyvä ystäväni, tradenomiopiskelija, Eveliina Kallunki.Eveliina korosti puheessaan erityisesti sitä, miten Lapin ammattikorkeakoulu on mahdollistanut hänelle hyvin monimuotoisen opiskelijan polun ja auttanut tutustumaan uusiin ihmisiin, niin oppilaitoksen sisällä kuin työelämässäkin. Eveliina on loistava esimerkki opiskelija-aktiivista, jonka asenne ja ilo muiden auttamista kohtaan avaa ovia uusille mahdollisuuksille ja inpiroi muita.

Hannele Niemi, opettajatuutorini Lapin ammattikorkeakoulusta, kertoi oppilaitospuheenvuorossaan erilaisista opiskelijoiden poluista. Siitä miten opintoihin hakeudutaan ja miten polku muotoutuu yksilöllisesti opintojen aikana. Ammattikorkeakouluopintoja on mahdollista suorittaa monimuoto- ja päiväopintoina. Opintoja voi myös nopeuttaa HOT-menettelyllä (hankitun osaamisen tunnistamisella), kesäopinnoilla tai vaikkapa työtä opinnollistamalla.

Kuva: Jenny Blomqvist

Meil on täydellinen elämä

​Pohdin tarkoin juhlia suunnittellessani, miten voisi vielä itseni ylittää. Päätin ensimmäistä kertaa sitten ala-asteaikojeni tarttua kitaraan yleisön edessä. Tueksi rinnalleni sain Eveliinan ja hänen sellonsa. Päädyimme esittämään Suvi Teräsniskan kappaleen ”Täydellinen elämä”.

Ihanien vieraitteni edessä en osannut enää jännittää, vaan esitin onnellisena minulle tärkeän kappaleen, hyvä ystävä vierelläni.

Kuva: Jenny Blomqvist

Haluan lämpimästi kiittää tahoja, jotka mahdollistivat unelmieni valmistujaiset. Juhlat olivat erinomainen esimerkki yhteistyön voimasta ja lappilaisesta vieraanvaraisuudesta.

Kiitos SantaPark Arctic World, Rakas Restaurant & Bar, Reddo Partners, Yrityspalvelu Kunnari, Lapin AMK ja Ylläs Avain. Kiitos ihanille vierailleni, jotka saavuitte osa läheltä ja osa kaukaa juhlimaan kanssani. Kiitos kun olette olleet mukana matkallani.

Erityisesti kiitos Eveliina Kallunki, avusta ja kannustuksesta aina juhlien suunnittelun ensimetreiltä itse juhlapäivään saakka.

​Riia Valvimo, Tradenomi (AMK)

Lue myös:

Uunituore tradenomi – tärkeimmät oppini

Opinnäytetyö avaa ovia työelämään


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980