Kyllä, opimme, joka päivä jotakin uutta.

Opimme muilta, sekä saamme vaikutteita ympäristössämme. Kun pitäisi astua ulos omalta mukavuusalueelta, huomaamme olevan helpompaa piiloutua, olla hiljaa, tehdä asiat niin kuin ’’aina ennenkin’’ tai jättää kokonaan tekemättä. Kerron seuraavien kolmen kohdan avulla, miksi uskon, että opimme enemmän astumalla ulos omalta mukavuusalueeltamme.

​1. Yrität enemmän

​Kun astut ulos omalta mukavuusalueeltasi, yrität enemmän. Joudut sisäistämään sinulle uutta tietoa, sekä jäsentelemään tuota tietoa selvitäksesi uusista tilanteista. Älä siis mene siitä missä aita on matalin, vaan haasta itsesi oppimaan uutta, toimimaan uusien ihmisten kanssa, sekä tekemään jotakin, mitä et ole tehnyt koskaan aikaisemmin.

​2. Löydät itsestäsi uusia puolia

​Yllätä muut ja ennen kaikkea yllätä itsesi. Jos teet asioita, jotka ovat sinulle uusia ja vaativat normaalia enemmän ponnistelua, rikot omia ja muiden ennakkoluuloja omaa osaamistasi kohtaan. Sinussa piilee paljon piilotettuja kykyjä, jotka pääsevät loistamaan vain tiukan paikan tullen. Riko siis ennakkoluuloja ja anna noiden kykyjen loistaa!

​3. Yrittämättä et saavuta mitään

Jos teet vain asioita, jotka ovat sinulle tuttuja ja turvallisia, et joudu kunnolla yrittämään. Oman mukavuusalueen ulkopuolella toimiminen vaati yritystä, uskallusta ja tahtoa. Haasta itsesi oppimaan uutta. Laita itsesi tilanteisiin, joissa voit ylittää itsesi tai yrittää tehdä asiat paremmin, kuin koskaan aikaisemmin. Tee asioita, joiden tiedät olevan tavallisesta poikkeavia ja soiden parissa joudut todella laittamaan itsesi koetukselle ja yrittämään.

Äitini astui muutama vuosi sitten pois omalta mukavuusalueltaan ja muutti Helsingistä Lappiin. Lähetin hänelle perästä kortin, jossa sanottiin:

​Mikäli et lähde haluamasi perään, et koskaan saa sitä. Jos et kysy, vastaus on aina ei. Jos et astu eteenpäin, olet aina samassa paikassa.

Tuntematon

​Pari vuotta myöhemmin uskalsin itsekin seurata tuossa kortissa lueteltuja neuvoja, sekä lähteä pois omalta mukavuusalueeltani. Silloin alkoi oppiminen, mikä jatkuu niin pitkään, kuin uskallan haastaa itseäni.

Siksi kehotankin sinua hyvä lukija: Uskalla lähteä, astua eteenpäin, kysyä, kyseenalaistaa ja tehdä asioita, jotka vaativat sinulta enemmän; enemmän uskallusta & enemmän yrittämistä. Astu ulos mukavuusalueeltasi ja opit valtavasti uutta.

Riia Valvimo


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980