Kauan odotettu kesäloma tuli ja meni.

Viimeksi sain lomailla näin pitkään kesällä 2015. Sen jälkeen kesät ovat menneet töissä ja opiskellessa. Asia ei ole minua edes harmittanut, sillä olen saanut työskennellä sellaisten asioiden äärellä joista oikeasti tykkään.

Edeltävissä kesissä eniten arvostan sitä, miten mahtaviin tyyppeihin olen töiden ja opiskelun ohessa ehtinyt tutustua. Ilman noita kokemuksia ja niiden avaamia mahdollisuuksia, saattaisin olle hieman eri elämäntilanteessa.

Tänä kesänä sain päästää kolmen viikon ajaksi irti arkisista rutiineista.

Herätyskellon virittäminen tuli kyseeseen vain, jos halusi varmistaa ehtivänsä hotelliaamiaiselle. Vaikka loma reissaten vaatiikin hieman suunnittelua ja aikataulutusta, oli aivan mahtavaa keskittyä vaihteeksi johonkin muuhun kuin tavallisiin arkisiin askareisiin.

Kuvat: Fiona Kemp

Tavoitteeni oli lomani aikana pysähtyä ja antaa aikaa omille ajatuksille, jotka olivat osittain hukkuneet arjen kiireiden alle kevään aikana. Keväällä viikonloputkin tuntuivat menevän ohi sormia napauttamalla ja välillä maanantaisin tuntui töihin palatessa, että vastahan oli perjantai. Tapahtumarikas ja vauhdikas alkuvuosi sujui kuitenkin tasaisen rytmikkäästi ja kesäloman alkaminen pääsi ikään kuin yllättämään. Oli ihanaa vaihtaa kunnolla vapaalle, rentoutua ja olla vaan.

Lomalla oli ihanaa nauttia ystävien seurasta ilman kiirettä.

Sain nauraa, laulaa ja tanssia juuri niin paljon kuin itseä sattui huvittamaan. Nautin täysin rinnoin auringosta, pitkistä yöunista ja hyvästä ruoasta. Pääsin kokemaan uusia asioita, näkemään uusia paikkoja sekä tutustumaan uusiin ihmisiin.

Kaksi viikkoa lomastani kului Kreetalla. Olen todellakin enemmän kesä- kuin talvi-ihminen ja kuten arvata saattaa, olisin mielelläni jäänyt pidemmäksikin aikaa nauttimaan +30 asteen helteistä, auringosta ja uimarannoista.

Chaniá

Kreetalla majoituimme Kato Staloksen kylässä Creta Palm hotellissa Teron, Virven, Fionan, Veikon ja Mikon kanssa. Matkasta olimme sopineet jo edeltävä kesänä, joten odotus oli ollut pitkä. Itse en ennen reissuun lähtöä tutustunut sen kummemmin kohdemaahan tai hotelliin jossa majoituimme. Veikko oli ikään kuin meidän porukan matkanjohtaja ja oli hienosti suunnitellut erilaista tekemistä reissun ajaksi. Oma asenteeni oli lähinnä “go with the flow”.

Lomalla on tärkeää antaa aikaa itselle ja tehdä asioita joista todella tykkää.

Hotellilta oli myös helppo lähteä lenkille merenrantaan. Oli loma tai ei, lenkkeilystä en halunnut luopua. Nautin noista omista hetkistä lomalla erittäin paljon. Sitäpaitsi juostessa saa hyvin ajatukset järjestykseen.

Osa matkaseurueestamme suunnitteli seuraavia reissujaan jo ennen Suomeen paluuta. Meikäläinen ajatteli ottaa loppukesän päivä kerrallaan. Ennen syksyä ehtii varmasti tehdä vaikka mitä, nauttia valosta ja auringosta.

Ihanaa juhannusta!

Riia

Lue myös: Tee sitä, mistä oikeasti tykkäät


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980