Mitä lepo minulle merkitsee? Mistä tietää milloin pysähtyä?

En varmasti ole ainut, joka noita kysymyksiä pyörittelee mielessään, sillä ihmisillä tuntuu olevan jatkuva kiire ja stressi. Sunnuntaisen lepopäivän päätteeksi ajattelin laittaa omat ajatukseni tähän blogitekstiin.

Kirjoitin aikaisemmin tavoitteiden merkityksestä: “Jos et ryhdy sanoista tekoihin ja aseta itsellesi tavoitteita et myöskään pääse eteenpäin. Tavoitteiden asettaminen ja teot niihin pääsemiseksi tuovat virtaa arkeen ja vapaa-aikaan. Aseta siis itsellesi lyhyen ja pitkän aikavälin tavoitteita ja nauti matkasta jonka jokaisella askeleella on merkitystä.” Olen nyt syksyn tullen miettinyt paljon levon merkitystä noiden tavoitteiden saavuttamisessa.

Lue aikaisempi blogiteksti: https://valvimo.fi/valvimobloggaa/ajatuksista-sanoiksi-sanoista-teoiksi

Valmistuttuani tradenomiksi, minulta on useasti kysytty: “Kaksi vuotta, miten siinä ajassa on mahdollista suorittaa tutkinto?”. “Kaikki palaset loksahtivat kohdalleen”, kuuluu vastaukseni tuohon kysymykseen. Matkan varrella osa tutuistani seurasi kauhistellen vauhtia jolla tutkinnon suorittaminen kohdallani eteni. Kiirettä piti, mutta se haitannut kun näin maaliviivan siintävän silmissä ja sain päivittäin tehdä sitä mistä todella pidän.

Tarkemmin ajatellessani asiaa, olen ollut onnekas muistaessani pitää huolta opiskelujen etenemisestä suunnitelmallisesti työskentelemällä ja lepäämällä silloin kun siltä on tuntunut. Kun on työelämässä ehtinyt jo kerran mennä “rikki” ei samaa halua enää kokea uudestaan. Loppuun palaminen ei ole vaihtoehto, jos tiedät omat rajasi ja osaat pitää niistä kiinni.

Välillä pitää osata sanoa ei.

Tiedän että se voi olla vaikeaa, mutta saattaa pelastaa sinut uupumiselta. Ota hetki aikaa vastauksen miettimiseen, kun sinulle tarjotaan uutta projektia niiden viiden muun päälle joiden deadlinet odottavat kulman takana. Ajattele suurta kuvaa, ajattele itseäsi. Kukaan ei hyödy siitä, jos poltat itsesi loppuun tai jos hommat muuttuvat osaltasi “puuhasteluksi” koska sinulla on liian monta rautaa tulessa.

Itse koin kiireen ikään kuin aaltoina opiskeluaikanani. Silloin kun oli tyyntä, lepäsin hyvällä omallatunnolla. Saavutin tavoitteeni ja asetin matkalla uusia. En osunut maaliskuisessa blogissani kovin kauas todetessani: “Minä haluan olla työssäni asiantuntija, joka auttaa muita, eikä koskaan itse lopeta oppimista.” Tuota tavoitetta lähden jälleen huomenna toimistolle toteuttamaan.

Muistathan pysähtyä välillä.

Terveisin Riia kotisohvalta


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980