Tiedän mitä on lähteä oman onnensa perään.

Muistan ikuisesti kavereiden ilmeet ja reaktiot, kun Espoossa asuessani totesin “Soronoo, mä muutan Lappiin”. Oli vuosi 2015 ja ennen ratkaisevaa päätöstä pakata kimpsut ja kampsut, irtisanoa työpaikka ja lähteä kohti tuntematonta, kävin mielessäni kaikki mahdolliset skenaariot Espooseen jäämisen ja Lappiin muuttamisen puolesta.

Halusin opiskelemaan, mutta korkeakoulujen yhteishaku ei osaltani tuottanut tuolloin tulosta. Yritin vaihtaa työpaikkaa, jotta pääsisin haastamaan itseäni ja oppimaan uutta. Mieleeni on jäänyt erityisesti eräs ryhmähaastattelu, jossa jäin työkokemuksen ja koulutuksen puolesta selvästi alakynteen verrattuna muihin hakijoihin. Olin lisäksi selvästi muita hakijoita nuorempi. Kun sain kyseiseltä organisaatiolta tiedon, että osaltani ei edetä rekrytointiprosessissa, kerroin heti äidilleni että jätän irtisanomisilmoituksen tulevana maanantaina ja muutan Lappiin.

​Tyytyminen on este unelmien saavuttamisen tiellä

Tyytyminen on este unelmien saavuttamisen tiellä. Minäkin olisin voinut tyytyä ja pärjätä hyvin jäämällä Espooseen. Arki ja ura tuntuivat kuitenkin jumahtaneen paikoilleen. Olin lopulta valmis muutokseen ja muuttamiseen. Unelmien ja tavoitteiden ollessa niin korkealla, kuin ne minulla olivat, tuntui järkevältä lähteä. Otin hypyn tuntemattomaan ja lähdin jahtaamaan omia toiveita ja unelmia. “Mitä mulla on hävittävää?” ajattelin. Päivääkään en ole katunut päätöstäni lähteä.

En juossut karkuun, vaan lähdin tavoittelemaan unelmiani

Lähtiessä Espoosta, tiesin että voin aina tulla takaisin. En vähättele hetkeäkään sitä työkokemusta tai niitä ihmissuhteita, jotka ehdin pk-seudulla nähdä, kokea ja tuntea. Kun ihminen asettaa itselleen päämäärän, sen saavuttaminen ei saa jäädä paikasta kiinni.Minulla päämääriä oli kaksi: olla onnellinen ja oppia uutta. Laittakaa minunlainen ihminen junnaamaan paikallaan hetkeksi, niin tahto saada muutosta aikaan kasvaa ylitsepääsemättömäksi.

Pelkäsin turhaan ystävien menettämistä

Lähtiessä Espoosta pelkäsin häviävätkö ystäväni johonkin. No eivät hävinneet, vaan niitä tuli lisää. Pidetään Espoossa ja Helsingissä asuvien ystävien ja kavereiden kanssa tiiviisti yhteyttä somessa ja kylästellään toistemme luona aina kun mahdollista. Töiden ja opiskelun kautta olen saanut Lapissa useita uusia tuttuja, kavereita, sydänystäviäkin. Muuttaessani Lappiin en menettänyt mitään. Sain elämääni ihania ihmisiä ja elän onnellisuuden sekä oppimisen äärellä. Ihan niin kuin olin toivonutkin.

Ihmissuhteiden ylläpitäminen kauempana asuviin ystäviin ja tuttuihin vaatii taitoja viestiä puolin ja toisin. Aktiivinen sosiaalisen median käyttö viestinnässä on minulle arkipäivää. Toisten tuttujen kanssa vaihdetaan kuulumiset tekstareilla (kyllä, ihan oikeilla tekstiviesteillä) ja soittamalla. Toisten kanssa pidetään yhteyttä ja vaihdetaan kuulumisia WhatsApissa, Facebookin Messengerissä tai Instagramin Direct-viesteillä. Tapoja yhteydenpitoon on monia, jokaisella omansa.

Maailma on mahdollisuuksia täynnä

Muuttaminen auttoi minua näkemään ympärilläni uusia mahdollisuuksia. Ihmisiin ja tapoihin tutustuminen uudella paikkakunnalla oli oma haasteensa. Tuohon haasteeseen vastaamalla opin paljon uutta ihmisistä, Suomesta, ystävyyssuhteista ja työelämästä. Minusta on hienoa ajatella, että olen myös omalla persoonallani ja toiminnallani tuonut jotain uutta uusien tuttujeni elämiin sekä työympäristöihin, joissa olen täällä Lapissa pystynyt vaikuttamaan.

Painit sitten isojen tai vähän pienempien elämän päätösten äärellä, toivon että kysyt itseltäsi “Mikä minua estää?”. Luultavasti vastaus on: vain sinä itse.

Jos vaihdat paikkakuntaa, ole avoin uusille ihmisille ja tavoille. Sinä itse teet unelmistasi mahdollisia.

Suurin kriitikko olet usein sinä itse. Joten älä pelkää epäonnistumisia tai vääriä valintoja. Niistä opitaan ja ne kuuluvat elämään. Yrittämättä ei saavuta mitään.

Viikonlopputerveisin Riia

 

Lue myös: Stadin gimmasta Rollon tytöksi


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980