“Miten sä uskallat?”

Vastaan yksinkertaisesti: “Asiat ei tapahdu itsekseen. Jos haluaa eteenpäin, pitää uskaltaa.” Minullakin on hetkiä täynnä epävarmuutta ja epäonnistumisen pelkoja, aivan kuten jokaisella meistä. Se miksi uskallan tehdä asioita uudella tavalla, isosti ja ehkä rohkeastikin, johtuu siitä että päätän usein luopua noista peloista. Kun vaakakupissa on pelko ja uskallus, valitsen uskalluksen, sillä vain siten on mahdollista saavuttaa jotakin uutta ja hienoa.

Olen lähipäivinä pohtinut paljon uskalluksen merkitystä omassa elämässäni. Moni asia olisi jäänyt tekemättä ja kokematta ilman uskallusta. Olen tullut seuraavanlaiseen lopputulokseen:

Uskaltaminen on itsensä voittamista

Erilaisten pelkojen voittaminen on tuonut minut tänne missä nyt olen. Sinäkin olet varmaan löytänyt itsesi tilanteesta, jossa joudut “potkaisemaan itseäsi persuksille”. Silloin olet uskaltanut tehdä jotakin uutta, etkä antanut periksi pelolle. Onnistuitko? Hienoa, saavutit jotakin uutta, kiitos uskalluksen. Epäonnistuitko? Ei hätää, sillä opit varmasti jotakin arvokasta.

Kaikessa ei ole tarkoitus onnistua

On silkka mahdottomuus että onnistuisimme kaikissa pyrkimyksissämme. Kun sinulta seuraavan kerran vaaditaan uskallusta, mieti mikä on pahinta mitä voisi tapahtua? Tulet huomaamaan, että tuo “pahin” on yleensä pienempi paha kuin yrittämättä jättäminen. Nauti täydellä sydämellä onnistumisistasi ja opi epäonnistumisista. Elämä on kuitenkin matka, jonka kuljet vain kerran.

Resepti onnistumisiin ja uuden luomiseen sisältää aimoannoksen ennakkoluulottomuutta ja  uskallusta sekä ripauksen onnea. Sinnikkyys ja pitkäjänteisyys yhdistettynä tuohon onnistumisien reseptiin vie meitä eteenpäin.

Mene vaikka sen riman läpi, mutta älä alta.

Uskalla yrittää hieman kovemmin, ota ensimmäinen askel kohti onnistumista ja luovu peloistasi. Uskallan väittää että olet vahvempi kuin luuletkaan.

Kysy itseltäsi:

Mitä minulta voi jäädä saavuttamatta, jos nyt en uskalla?

tai toisin päin..

Mitä voin saavuttaa, jos nyt uskallan ja onnistun?

Huomasitko blogitekstin alussa, kun myönsin että minuakin pelottaa? Hyvä, sillä myös pelon myöntäminen on uskallusta. Itse uskallan jatkossakin tehdä asioita ja päätöksiä, joiden tekemättä jättämistä saattaisin myöhemmin katua. Toivottavasti sait mukaasi hieman uskallusta sekä inspiraatiota tulevaan viikkoon.

Innostusta ja uskallusta kaikkeen tekemiseesi

Riia Valvimo


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980