Järjestimme 15.5.2018 Reddo Partners Oy:n digiasiantuntija Teija Mikkolan kanssa LinkedIn -koulutuksen Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Koulutus järjestettiin vastaamaan opiskelijoiden tarvetta oppia käyttämään LinkedIniä ja koulutuksen materiaalit rakennettiin opiskelijoiden kouluttajille etukäteen esittämien kysymyksien pohjalta. Opiskelijoita mietitytti erityisesti; Millainen on hyvä profiili? Ketä lisätä kontakteiksi? Miten LinkedIniä käytetään tehokkaasti?

​Keskustelimme koulutuksessa muun muassa siitä, miksi opiskelijan on tärkeää rakentaa työelämän suhteita jo opiskeluaikana.

Osana koulutusta järjestettiin myös LinkedIn -työpaja, jonka aikana opiskelijat perustivat ja kehittivät omia profiilejaan, sekä saivat mahdollisuuden uuden profiilikuvan ottamiseen. Kuvat halukkaille otti hyvä ystäväni, harrastelija valokuuvaja Jenni Pasma.

Oman osaamisen voi tuoda näkyväksi somessa, kun sen eri kanavia osaa hyödyntää oikein.

Näytä siis taitosi ja verkostoidu somessa jo opiskeluaikana. Saadaksesi kaiken hyödyn irti sosiaalisista verkostoistasi, aloita verkostojesi kasvattaminen ajoissa. Koulutukseen osallistuneilta kerätystä palautteesta voi päätellä, että koulutus inspiroi ja innosti LinkedInin käyttöön, sekä hyödyntämään sitä verkostoitumisessa.

LinkedIn voi toimia erinomaisena alustana työ- ja harjoittelupaikan etsimiselle, sekä auttaa opinnäytetyön aiheen löytämisessä. Omana henkilökohtaisena esimerkkinä tästä, jaoin opiskelijoiden kanssa kokemukseni harjoittelupaikkani, sekä opinnäytetyöni aiheen löytymisestä. Loppuvuonna 2017 julkaistu LinkedIn -artikkelini ’’Etelän vetelä vai etelän hetelmä’’ johti minut lopulta Reddo Partners Oy:n toimitusjohtajan ja ratkaisuasiantuntijan Jani Siivolan juttusille. Voit lukea artikkelin täältä.

Pelkästään ”on mulla siellä profiili” ei riitä.

Huolehdi siis, että tuot profiilissasi esille osaamisesi ja että se on ajan tasalla. Lisää profiiliin hyvin tunnistettavissa oleva profiilikuva ja mieti myös, mitä voit viestiä kansikuvalla profiilissa vieraileville. YouGov:n (2017) teettämästä kyselystä käy ilmi, että sosiaalisen median kanavista työnantaja etsii sinut todennäköisemmin LinkedInistä, joten suosittelen, että pidät tästä ”sähköisestä käyntikortistasi” huolta. Voit käydä hakemassa vinkit LinkedIn -profiilin luomiseen koulutuksessa käytetyistä materiaaleista.

​Uskalla näyttää osaamisesi ja verkostoitua somessa. Muista myös ottaa hyöty irti verkostosi jakamasta sisällöstä ja tuota itse sisältöä, josta on hyötyä verkostollesi. Erotu joukosta, osallistu keskusteluun ja tee osaamisesi näkyväksi.

Riia Valvimo


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980