Mieti, kaduttaako sinua jälkeenpäin, jos et nyt mene ja tee?

Olen itse elänyt jo pitkään tehden asioita, joiden tekemättä jättämistä saattaisin myöhemmin katua. En halua herätä jonain päivänä ja ajatella “hitto, olis sittenkin pitänyt edes yrittää”.

Sellaiset asiat, joista todella välittää saa meidät innostumaan. Eikö totta? En itse aina jaksa ajatella asioita alkuun kovinkaan realistisesti ja jos ajattelisin, niin monta hienoa juttua olisi jäänyt kyllä tekemättä. Innostus riittää alkuun. Jos idea ei kaadu arjen realiteetteihin tai muulla tavalla paljastu mahdottomaksi, tehdään ja katsotaan mitä tapahtuu. Välillä ei tapahdu mitään (ainakaan mitään järkevää) ja välillä mennään vähän metsään, mutta usein lopputulema on jotain hienoa.

Sulla on oma tahto, käytä sitä

Olen huomannut, että turhan usein pysähdytään miettimään “mitä muut tästä ajattelee”. Tuo on usein se toinen kompastuskivi, johon törmätään heti sen jälkeen, kun omat ennakkoluulot ja mielen esteet on selätetty.

Määrittele itse millainen ihminen haluat olla ja mitä tehdä elämälläsi. Voin kuvitella, että ei ole maailman mukavin homma joskus havahtua ajattelemaan “miksi mä kuuntelin niitä, enkä tehnyt niin kuin itse halusin”. Myönnettäköön, että olen joskus syyllistynyt itsekin ottamaan huonoja neuvoja vastaan ja kyllä on ottanut kupoliin jälkeenpäin. Olisi vain pitänyt kuunnella omaa intuitiota. Älä tee tuota samaa virhettä. Puntaroi aina saamasi neuvot ja seulo hyvät huonoista. Toiset neuvovat silkasta neuvomisen ilosta, kun taas toiset puhuvat kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Heittäydy

Uskalla heittäytyä. Tarvitseeko aina tietää, mitä tulevan pitää. No ei todellakaan, sanon minä. Et ole mikään ennustaja. Eihän meistä kukaan voi ennustaa tulevaa. Heittäydy mukaan juttuihin joista saat energiaa. Tee jotain uutta ja yllättävää. Tee asioita joista pidät. Älä siksi, että haluaisit yllättää muut tai ylittää heidän odotuksensa. Tee asioita, jotta pääset yllättämään itsesi ja oppimaan uutta.

Yhtä tuttua lainatakseni, haluan tähän loppuun todeta että “kerran sitä vaan eletään”. Onko mitään järkeä tuhlata tätä elämää tekemällä asioita joista ei pidä?

Innostunein, innostavin terveisin

Riia

Lue myös: Mitä antaa, sitä myös saa


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980