1,97 vuotta, 718 päivää, 103 viikkoa ja noin 17 200 tuntia, joista yhtäkään en vaihtaisi.

Kuluneet kaksi vuotta eivät kulminoidu tutkintotodistukseen, jota nyt pitelen hyppysissäni, vaan osaamiseen, jonka nyt saan ottaa käyttöön työelämässä.

​Opiskelupaikka on ammatillisen kasvun mahdollistaja. Tuolle kasvun matkalle tarvitaan myös opiskelijan omaa halua kehittyä ja kehittää. Olen erittäin kiitollinen siitä, että Lapin ammattikorkeakoulu ja rovaniemeläiset yrittäjät yhdessä antoivat minulle mahdollisuuden oppia, kasvaa, kehittyä ja kehittää. Minun pääomassani on nyt jotain ehtymätöntä: ymmärrystä ja osaamista.

Tässä tärkeimmät oppini:

1. Rohkeus

Ihmisten edessä puhuminen ja esiintyminen ovat pelottaneet minua aina. Esiintymiskammoni juontaa juurensa lapsuuteen. Muistan eräällä kanavaristeilyllä karaokejuontajan pakottaneen minut laulamaan. Itkin ja lauloin. Ilman säestystä, yksin, enkä todellakaan omasta tahdostani.

Tuosta esiintymiskammosta olen edellisen kahden vuoden aikana päässyt yli. Sain opiskeluaikana puhua erilaisissa tilaisuuksissa suomeksi ja englanniksi, yksin ja yhdessä. Opettajat ja opiskelukaverit tukivat minua ja omalta mukavuusalueelta poistuminen muuttui koko ajan helpommaksi. Enää en pelkää.

2. Verkostoitumisen taito

Mistään oppimastani ei olisi hyötyä ilman vahvoja työelämän verkostojani. Asioita tehdään yhdessä ja nyt pystyn tuomaan osaamiseni myös muiden käyttöön. Lisäksi olen oppinut paljon rovaniemeläisistä yrittäjistä, aivan upeaa porukkaa!

3. Kyky jäsennellä tietoa

Markkinoinnin ammattilaisena tehtäväni on pysyä alati muuttuvien viestintä- ja vuorovaikutuskanavien matkassa. Tuon aallon harjalla pysymiseen tarvitaan ymmärrystä ja kykyä tiedon jäsentelemiseen. Miten yhdistetään markkinoinnin ja myynnin “lainalaisuudet” uusiin alati muuttuviin työkaluihin ja hyödynnetään digitalisaation tuomia mahdollisuuksia? Tuohon kysymykseen vastatakseni kehitän osaamistani päivittäisessä työssäni, tutkin mahdollisuuksia avoimin mielin, enkä todellakaan meinaa “jämähtää paikalleni”.

Tänään nostan maljan valmistumisen kunniaksi ystävieni kanssa, ikään kuin harjoitellakseni kahden viikon päästä Rakas ravintolassa pidettäviä valmistujaisjuhlia varten.

Kiitos Lapin AMK – Antti, Leena, Outi, Jorma sekä muut opettajat, oppilaat ja henkilökunta. SantaPark Arctic World – Ilkka, Katja, Saila, Nina ja kaikki vanhat työkaverini. Reddo Partners Oy – Jani ja Teija. Yrityspalvelu Kunnari – Jari Kunnari. Kiitos ihanat rovaniemeläiset yrittäjät. Kiitos ystävät ja perheeni, kun olette aina jaksanut uskoa tämän tuulispään tekemisiin.

Kiitos sinulle hyvä lukija – usko itseesi, olet rohkeampi kuin tiedätkään.

Riia Valvimo, tradenomi (AMK)

Lue myös:

Erilaiset valmistujaiset Rakas ravintolassa 8.9.2018

Opinnäytetyö avaa ovia työelämään

Yhdessä pystymme ihmeisiin – Ennakkoluulottomuus, yhteistyö ja tekemällä oppiminen


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980