Höpöhöpö hommaa vai ovia avaava mahdollisuus

Sillä on merkitystä, millaisen kuvan annat itsestäsi somessa. Usein mietitään sitä “miltä se minun profiili LinkedInissä näyttää”. Miksi et ennemmin pohtisi sitä miltä sinä näytät, kuulostat ja vaikutat somessa? Sitä osaatko verkostoitua somessa, ei mitata yhteyshenkilöiden määrässä vaan siinä, mitä tunteita herätät verkostossasi.

Toimi verkossa niin kuin toimit livenäkin. Voitko kuvitella suurempaa pettymystä, kuin mielikuvien romuttumisen sillä hetkellä, kun tapaat kasvokkain ihmisen jonka ajatuksen virtaa olet somessa seurannut.

Sitä saa mitä tilaa.

Pohdi päteekö tuo lausahdus todella sinuun. Älä maalaa verkossa seuraajillesi itsestäsi epätodellista kuvaa.

Niin some vastaa kuin sinne huudetaan.

Toisekseen, onko mitään harmittavampaa kuin se että etsit juuri tapaamasi mielenkiintoisen henkilön LinkedInistä. Tarkoituksesi olisi tutustua henkilön osaamiseen, mutta profiili ammottaa tyhjyyttään. …“Onko tämä edes sama ihminen?”

Huomaa että etsimme ihmisiä emme profiileita. Olen aikaisemmin todennut “Pelkkä ‘on mulla siellä profiili’ ei riitä”. Antakaa kun muotoilen itseni uudestaan: “Pelkkä ‘on mulla siellä profiili’ ei auta ketään millään tavalla”. Kun toimit LinkedInissä, teet julkaisuja ja osallistut keskusteluun, mieti ensin mitä uutta voit pöytään tuoda ja mitä arvoa voit verkostollesi tuottaa.

Ole LinkedInissä muutakin kuin hiljainen ja kasvoton profiili.

Verkostoitumisterveisin Riia

P.s. Artikkelin kuvassa kanssani Eero Mäkelä, joka noin vuosi sitten otti koppia LinkedIn-artikkelistani, jonka avulla etsin harjoittelupaikkaa ja opinnäytetyön aihetta. Molemmat löytyivät ja nyt sitä ollaan jo ihan ”töissätöissä”. Kiitos Eero.

Artikkeli on julkaistu alunperin LinkedInissä.

Lue myös:

Verkostoituminen somessa – Mistä aloittaa ja miksi

Ajatuksista sanoiksi & sanoista teoiksi

Verkostoidu kanssani:


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980