Miksi verkostoitua somessa ja mistä aloittaa?

Kevään kunniaksi ajattelin aloittaa kolmen blogitekstin sarjan joiden aiheena on verkostoituminen.

Let’s start with the basics. Eli minkä takia kannattaa verkostoitua sosiaalisessa mediassa? Tässä blogikirjoituksessa en siis käsittele kasvokkain verkostoitumista. Tuolle aiheelle voin omistaa oman blogitekstinsä myöhemmin. Nyt syvennytään siihen, minkä takia kannattaa olla aktiivinen sosiaalisessa mediassa.

Tämä blogiteksti palvelee sinua erityisesti, olet sitten opiskelija, työnhakija tai haluat itsellesi vahvemmat verkostot esimerkiksi työelämässä. Saattaa myös olla, että olet tilanteessa, jossa haluat haluat vaihtaa työpaikkaa. Anna minun auttaa sinua verkostoitumaan. Oli tavoitteesi mikä tahansa, aloitathan verkostoituminen ajoissa.

Se miten vahvat verkostot sinulla on, on täysin sinun valintasi.

Jos et vielä ole ajatellut sosiaalista mediaa verkostoitumisen kannalta, toivon että aloitat nyt. Valitse käyttöösi kanavat, jotka tukevat tavoitteitasi. Jos tavoitteesi on verkostoitua ammatillisesti, on LinkedIn ehdoton valinta. Itse verkostoidun LinkedInin lisäksi Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

Mitkä kanavat itsellesi valitsetkaan, laita ensin profiilisi kuntoon. Aloita hyvästä profiilikuvasta ja kerro profiilissa itsestäsi ja tavoitteistasi. Missä asioissa sinuun voi olla yhteydessä, missä olet hyvä, miksi ja millaisten ihmisten kanssa haluat verkostoitua.

Tässä kolme hyvää syytä verkostoitumiseen sosiaalisessa mediassa:

1. Verkostoituminen somessa ei ole paikkasidonnaista

Kun verkostoidut somessa, et ole sidottu ympäristöösi. Verkostosi voivat laajentua juuri sinne, missä itse haluat vaikuttaa. Vaikka itse asun tätä nykyä Rovaniemellä, ovat niin ammatilliset kuin vapaa-ajan verkostoni laajentuneet ympäri Suomea. Ja laajenevat edelleen.

Miltä sinusta kuulostaisi käydä toisessa kaupungissa kahvilla ihmisen kanssa, johon olet alunperin tutustunut somessa? Jännittävä ajatus, eikö? Voin omakohtaisesti sanoa, että ei ole hienompaa fiilistä, kuin “saada lihaa some-profiilin ympärille”, eli tavata uusi some-tuttu kasvokkain. Ja ei, nyt en puhu Tinderistä. Rakkauden etsiminen somessa on asia erikseen.

2. Somessa pystyt huolehtimaan verkostoistasi

Somessa voit pitää huolta verkostoistasi milloin vain, missä vain. Viestintäkanavia on monia. Vaihda kuulumisia ja pysy ajantasalla toisten kuulumisista. Esimerkiksi ilman LinkedIniä, en itse pysyisi niin hyvin kartalla monien ystävien ja sukulaisten työpaikanvaihdoksista tai urasuunnitelmista.

3. Somessa tavoitat verkostosi näppärästi

Videopuhelut, mikä nerokas keksintö. Instagram, WhatsApp, Facebook, Skype – sinä valitset miten pidät yhteyttä verkostoihisi. Kun verkostoidut somessa, suosittelen vahvasti että mietit, miten sinun verkostoosi kuuluvat ihmiset saavat sinuun parhaiten yhteyden. Kerro siitä heille.

Rohkeutta, verkostoitumista ja kohtaamisia

Mainitsin aikaisemmin tässä kirjoituksessa, että verkostoituminen ei ole paikkasidonnaista. Minulla oli itselläni ilo taas todistaa tuon väitteen paikkansapitävyyttä täällä Rovaniemellä, kun istahdin kahvilan pöytään odottamaan uuden tuttuni Adrianan tapaamista.

Tapasimme hänen kanssaan ensimmäistä kertaa Instagramissa viime vuoden puolella, jolloin hän asuin vielä perheineen Kroatiassa. Tänään nähdessämme halasimme ja istuimme samaan kahvipöytään Rovaniemellä. Eikö kuulostakkin upealta? Adriana päätti perheineen muuttaa tänne, Joulupukin omaan kotikaupunkiin ja kauniiseen Lapin pääkaupunkiin, Rovaniemelle. Iso hatunnosto hienosta valinnasta.

Toivon kaikkien niiden, jotka harkitsevat Lappiin muuttamista, käyvän tutustumassa Adrianan blogiin Landed In Lapland. Perheen kuulumisia voit seurata lisäksi esimerkiksi Instagramissa. Minäkö muka rohkea, kun muutin Helsingistä Lappiin?

Verkostoitumisterveisin Riia

Lue myös:

Vinkit somessa verkostoitumiseen – Miten ja missä kanavissa

Verkostoista huolehtiminen – Viestintä verkossa

Verkostoituminen LinkedInissä

On uskallettava lähteä – Miksi muutin Lappiin?


Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980

2 kommenttia

Adriana & #183;3.5.2019 19:37

I am so happy you didn’t see me reaching out to you as a stalker move, but as a (what turned out to be) a great networking move. 🙂
So excited about the future! 🙂 Thanks for all the love. ♡

    Riia Valvimo & #183;3.5.2019 19:47

    A great networking move indeed! Happy to follow your familys journey here in Lapland. 😊

Kommentointi on suljettu.