Vajaat kaksi vuotta sitten astelin Lapin ammattikorkeakoulun ovista sisään ja aloitin yhden tähänastisen elämäni tärkeimmistä matkoista. En tuolloin osannut kuvitellakaan, miten suurta roolia kanssani auditorioon ensimmäisenä koulupäivänä orientaatiota kuuntelemaan saapuneet luokkakaverini tulisivat näyttelemään matkallani tradenomiksi. Ryhmätyöt ja projektit ovat tärkeä osa opiskelijan oman osaaminen ja ongelmanratkaisukyvyn kehittymistä. Opettajien ennakkoluulottomuus opiskelijoiden haluun kehittää toimintaympäristöään antoi meille mahdollisuuden tulla kuulluksi.

Supernaiset

Tässä blogitekstissä haluan esitellä teille vuosikurssini kaksi supernaista, jotka taklasivat kanssani monia haasteita lukuvuonna 2017-2018. Toivon että olemme toiminnallamme pystyneet raivaamaan tietä tuleville tradenomiopiskelijoille ja innostamaan heitä kehittämään oppimisympäristöään sekä tekemään osaamisensa näkyväksi.

Nina Valjus, 26, on viimeisen kahden vuoden aikana ennakkoluulottomasti tarttunut kanssani erilaisiin kehittämisprojekteihin. Hänen vilpitön intonsa auttaa muita näkyy hänen työskentelyssään niin koulumaailmassa kuin työelämässä. Minulla on ollut etuoikeus seurata Ninan työskentelyä noissa molemmissa ympäristöissä. Hänen taloushallinnon ammattitaidostaan oli korvaamaton apu, kun hän auttoi Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja opettajia uuden kirjanpito-ohjelman käyttöönotossa.

Tuutori, opiskelija-aktiivi, ystäväni: Eveliina Kallunki, 21, on kulkenut järkkymättömänä tukena vierelläni koko kuluneen lukuvuoden. Eveliina on tarttunut rohkeasti haasteisiin ja toiminut esimerkkinä muille opiskelijoille kampuksellamme. Puhun varmasti monen Eveliinan tutun äänellä, kun totean että hän on korvaamaton lisä jokaiseen opiskeluryhmään, harrastusporukkaan ja työyhteistöön joissa hän on mukana.

Osaaminen näkyväksi

Keväällä päätimme viidestä tradenomiopiskelijasta koostuneessa projektiryhmässämme ideoida tapoja joilla opiskelija voi tuoda osaamistaan näkyväksi. Tavoitteemme oli toimia esimerkkeinä muille opiskelijoille ja lähestyä niin sanotun opiskelijan osaamisportfolion rakentamista uusista näkökulmista. Pohdimme, miten opiskelija voi tuoda osaamisensa näkyväksi visuaalisesti, mielenkiintoisesti ja sähköisesti jaeltavassa muodossa.

Lopputuloksena syntyi kolme ainutlaatuista opiskelijan osaamisportfoliota. Portfolioista käy erityisesti ilmi se, miten erilaiset opintopolut saman vuosikurssin opiskelijoilla voi olla.

Opiskelijan osaamisportfolio: Nina Valjus
Opiskelijan osaamisportfolio: Riia Valvimo
Opiskelijan osaamisportfolio: Eveliina Kallunki

Toivon että tästä blogitekstistä inspiroituneena sinäkin uskallat toimia ennakkoluulottomasti yhteistyössä muiden kanssa.

Ihmiset ympärilläsi auttavat sinua mielellään, kun vain muistat pyytää apua.

​On toimintaympäristösi sitten työpaikka, oppilaitos tai muu yhteisö muista tuoda äänesi kuuluviin. Auta muita ja ota apua vastaan. Oikealla asenteella pääset ihmeellisiin paikkoihin.

Innostusta kaikkeen tekemiseesi

Riia Valvimo

Kategoriat: Opiskelu

Riia Valvimo

Iloinen yrittäjä Riia Valvimo on erikoistunut henkilö- ja asiantuntijabrändäykseen sekä markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Riia kouluttaa, konsultoi ja sparraa markkinoinnin teemoihin innostavasti ja selkeästi. Sähköposti: riia(at)valvimo.fi Puhelin: 050 3366 980