Korujen hoito-ohjeet
Koruista kannattaa pitää hyvää huolta. Hyvin pidetty koru kestää vuosikymmeniä, jopa sukupolvelta toiselle.
Näin pidät koruistasi huolta kotona
Miten korut kannattaa pukea?
Pue korut viimeisenä ja riisu ne ensimmäisenä. Siten suojaat koruja haitallisilta kemikaaleilta, kuten parfyymeilta ja vältät korujen takertumisen vaatteisiin. Ethän käytä koruja suihkussa, saunassa, uidessa tai nukkuessa.
Miten säilytän ja puhdistan korut kotona?
Huolehdi korustasi pesemällä se säännöllisesti ja aina ennen säilytystä miedolla saippuavedellä. Älä pese korua hankaavilla aineilla, kuten hammastahnalla. Vältä korun hankaamista ja kuivaa se pehmeällä pyyhkeellä kevysesti painellen.
Hopeakoruni on tummunut, mitä teen?
On huomioitava, että kaikki hopeakorut tummuvat. Voit ehkäistä hopeakorusi luontaista tummumista pesemällä sen miedolla saippuavedellä säännöllisesti ja aina ennen säilytystä.
Tummuneen hopeakorun (poislukien helmi- ja emalikorut, värjätyt ja patinoidut korut, sekä koruihin istutetut kivet) voit puhdistaa kultasepänliikkeissä myytävillä hopean puhdistusliinoilla tai -aineella (ei värjätyt korut). Noudata puhdistustuotteiden käyttöohjeita.
Korua voit suojata ilman epäpuhtauksilta säilyttämällä sitä suljettavassa ilmatiiviissä pussissa (esim. Minigrip). Muista pestä koru ennen säilytystä.
On hyvä muistaa, että hopea on täysin kierrätettävissä oleva jalometalli, joka ei kuulu kodin polttojätteeseen. Rikkinäisen korun korjausmahdollisuudet kannattaa aina selvittää. Jos korua ei voi korjata, voi jalometallin myydä eteenpäin uusiokäyttöä varten.
Pidennä korusi käyttöikää
Käytä korusi huollossa ammattilaisella
Jalometalleista valmistetut korut on hyvä aika-ajoin huollattaa kulta- tai korusepällä. Sen lisäksi on tärkeää, että pidät korut arjessa puhtaana valmistajan ohjeiden mukaisesti.
Koru on tarkoitettu käytettäväksi ja käytössä sen osat kuluvat. Koruun tarttuu myös likaa, esimerkiksi kivi-istutusten tauksiin. Siksi on tärkeää, että koru pestään ja sen kunto tarkistetaan aika-ajoin.
Ammattilainen tarkistaa korun osien, esimerkiksi korvakorun koukkujen ja lukkojen kunnon ja vaihtaa ne tarvittaessa. Ammattilainen myös puhdistaa korun kauttaaltaan. Esimerkiksi jalo- ja korukivien istutukset voivat omin konstein olla hyvin vaikeita puhdistettavia. Alan asiantuntijoilla on tähän asianmukaiset aineet ja laitteet käytössään.
Miksi ja milloin koru kannattaa viedä huollettavaksi ammattilaiselle?
Koru kannattaa huollattaa ammattilaisella vuosittain, jos käytät sitä paljon arjessa ja/tai siihen on istutettu koru- tai jalokiviä.
Ammattimainen kulta- tai koruseppä tarkistaa korun, sen kivien ja istutusten kunnon, sekä poistaa korusta mahdolliset tummentumat ja varmistaa että kivet ovat hyvin paikallaan. Huollattamalla koru ammattilaisella myös vaikeapääsyiset kivien taukset saadaan puhdistettua ja kivet palaavat alkuperäiseen loistoonsa.
Vie koru huoltoon myös..
- jos haluat palauttaa sen alkuperäiseen loistoonsa.
- aina ennen sen käytön jatkamista, jos huomaat jonkun osan kuluneen, murtuneen tai olevan muuten viallinen.
- jos koru tai sen osa tarttuu jatkuvasti kiinni vaatteisiin.
- jos haluat konsultoida ammattilaista korun muokkaamisesta.
myös korut tarvitsevat huolenpitoa
Tarvitseeko Valvimo-korusi huoltoa?
Älä anna lempikorusi loiston himmetä - toimita korusi huoltoon
Valvimo-korut voi tuoda tai lähettää meille huolettavaksi. Ota yhteyttä riia@valvimo.fi tai 050 374 1220 ja kerro mitkä Valvimo-koruistasi ovat huollon tarpeessa. Annamme ohjeet korujen toimittamisesta huoltoon ja arvion huollon hinnasta.